ROV Subsea Basket med transport av Flying Leads-kabler

Vi utvikler smarte industrielle løsninger for offshoreindustrien.

ROV Subsea Basket ble utviklet og designet for en del år tilbake, og vi skreddersyr verktøyet etter behov hos våre kunder.  

En av våre kunder på norsk sokkel ønsket å finne en løsning på hvordan de drar frem kabler til der de skal jobbe på havbunnen. Flying leads brukes i overføringen av hydraulikkvæske og/eller kjemikalier mellom undervannsutstyr på en sikker måte. Utfordringen var å kunne transportere Flying Leads-kabler fra fartøy til havbunnen for så å få tak i enden på kabelen med ROV og rulle ut kabelen fra basket. (Flying Leads-kabler blir brukt som en link mellom subseastrukturer og distribusjonsenheten.)

Tilpasninger og løsninger 

Vi løste dette med å re-designe ROV Subsea Basket til å passe til kablene, og sørge for at ROV kunne få tak i disse. En enkel tilpasning ved å dele opp i en standard basket i flere rom, samt å henge på braketter for enkel håndtering av flying leads. Utførelse ble gjort ved hjelp av standard produkter, samt 3D-printede braketter. Dette medførte levering av denne løsningen på meget kort tid på en kostnadseffektiv måte. Under tilpasningen sørget vi for at alle krav ble ivaretatt gjennom hele produksjonsprosessen, vi testet og sertifiserte.

 

Vil du vite mer om våre løsninger innen offshore? 

Ta gjerne kontakt med oss for å se på nye løsninger!

nb_NO